test banner

Eames Elephant

Eames Elephant

"Speelgoed is eigenlijk niet zo onschuldig als het eruitziet".
"Ze vormen de aanzet tot serieuze ideeën". Charles & Ray Eames - 1945.

In het begin van de jaren 40 hielden Charles en Ray Eames zich jarenlang bezig met de ontwikkeling en verfijning van een techniek voor het buigen van driedimensionale vormen uit multiplex. Gaandeweg ontwierpen ze een reeks meubels en beelden.

Een van deze eerste ontwerpen was een tweedelige olifantenfiguur met complexe buigingen waarvoor zeer geavanceerde fabricagemethoden nodig waren. Daardoor was het voorwerp niet geschikt voor serieproductie. De 14jarige dochter van Charles, kreeg een prototype dat later werd uitgeleend voor een tentoonstelling in het Museum of Modern Art in New York in 1946.

Na een beperkte editie in 2007 heeft Vitra nu een multiplexversie van de legendarische Eames Elephant toegevoegd aan zijn standaardassortiment. In 2017 is dit designstuk voor het eerst in serieproductie gegaan in een hoogwaardig Amerikaans kersenhouten dekfineer.

Een aantal jaren geleden werd de Eames Elephant ook al uitgebracht in kunststof, waardoor hij beschikbaar werd voor de oorspronkelijk beoogde doelgroep: kinderen. Een kleinere versie, met een identiek design maar op verkleinde schaal, is verkrijgbaar in kunststof in verschillende kleuren.

Online vind je ze hier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »