Algemene voorwaarden

Deze voorwaarden gelden voor verkopen via de website van MATRIKS. U kunt eveneens een uitgebreider gamma aan producten, buiten de webshop om, via een e-mailaanvraag en bankoverschrijving aanschaffen. In beide gevallen zijn de voorwaarden identiek; u erkent ervan kennis genomen te hebben en aanvaardt ze door het plaatsen van een bestelling. 

MATRIKS behoudt zich het recht voor om deze verkoopvoorwaarden naar eigen inzicht en op elk moment te wijzigen. Daarom controleert u best van tijd tot tijd of de voorwaarden werden aangepast. Bij het plaatsen van uw bestelling verklaart u zich akkoord met de voorwaarden die gelden op de dag van uw bestelling.

1. Bestelling

Om een bestelling te plaatsen moet u 18 jaar of ouder zijn. U kunt een bestelling plaatsen door de producten op de MATRIKS website toe te voegen aan uw winkelmandje. Bij het verder gaan naar de kassa wordt u gevraagd om een account aan te maken of om uw reeds bestaande accountgegevens, uw e-mailadres en uw wachtwoord, in te vullen. U kunt een verschillend leveringsadres ingeven. Na het moment dat u een bestelling plaatste en de betaling uitvoerde, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Door een bestelling te plaatsen, doet u MATRIKS het aanbod om de door u geselecteerde producten te kopen onder deze voorwaarden. MATRIKS behoudt zich het recht voor om dit aanbod niet te aanvaarden indien het product niet leverbaar is of de vermelde prijs niet correct is. In deze, en mogelijke andere, gevallen contacteert MATRIKS u spoedig per e-mail en kan, indien u dat wenst, uw bestelling geannuleerd worden. 

Alternatief kunt u bij MATRIKS een aanvraag tot bestelling doen per e-mail, voor speciale of andere producten, en kan de betaling per overschrijving gebeuren.

2. Levering

MATRIKS levert de producten op het door u aangegeven adres en stelt alles in het werk om dit onder normale omstandigheden te doen binnen 4 dagen na uw bestelling of volgens de levertermijn zoals gespecifieerd in de product-presentatie. MATRIKS informeert u indien hiervan afgeweken wordt. Voor eventuele vertragingen draagt MATRIKS geen aansprakelijkheid. MATRIKS levert in Europa. 

3. Prijzen

Onze prijzen zijn inclusief Belgische BTW en exclusief leveringskosten. Verzendingskosten, die variëren per land van bestemming, worden slechts aangerekend wanneer het totale bedrag van uw bestelling lager is dan € 50,00, en dit voor de Benelux, of wanneer het volume van het pakket zeer groot is. U ziet de verzendkosten, indien ze van toepassing zijn, verschijnen in de afrekening tijdens het bestelproces.
De prior verzending van cadeaucheques per gewone post is gratis vanaf 25€. 

4. Recht op teruggave bij verkoop op afstand

U hebt het recht om afstand te doen van uw aankoop en beschikt daarvoor over een termijn van 7 dagen te rekenen vanaf de dag na ontvangst van de bestelde goederen om dit aan MATRIKS te melden. Dit recht geldt niet voor de aankoop van gepersonaliseerde producten. Afzien van uw aankoop kan u per e-mail of per brief melden, met uw bestelreferentie, aan MATRIKS.

Wanneer MATRIKS uw annulering heeft bevestigd, beschikt u over een periode van 3 dagen om de producten ongeopend in de originele verpakking aan te bieden in een postkantoor.

Uw bestelling wordt terugbetaald zodra MATRIKS het teruggezonden artikel ontvangen heeft met uitzondering van de door MATRIKS gemaakte verzendkosten. MATRIKS kan weigeren om artikelen terug te betalen wanneer de producten, of de verpakking, door u beschadigd werden.

5. Betaling

U kunt betalen via het Lightspeed Payments / Molle betaalplatform of via overschrijving of met een cadeaucheque. Uw producten worden verzonden kort nadat uw betaling goedgekeurd of ontvangen is.

6. Klachten

Verlies en transportbeschadiging zijn ten laste van MATRIKS. Andere klachten, zoals defecten of foutief geleverde producten, dient u schriftelijk, per e-mail of brief, met vermelding van uw bestelreferentie, en uiterlijk binnen 7 dagen na ontvangst van de artikelen, te melden aan MATRIKS. Nadat uw klacht door MATRIKS werd aanvaard, kan u het product binnen de 3 dagen terug sturen. MATRIKS betaalt, na ontvangst van de producten, uw bestelling, inclusief de verzendkosten via gewone post, terug.

Voor vragen kan u MATRIKS contacteren op het telefoonnummer 03 257 21 14 (op maandag tussen 13.30 en 18.00u en van dinsdag tot zaterdag tussen 10.30 en 18.30u), per e-mail aan [email protected] of per brief aan MATRIKS, Museumstraat 18-22, 2000 Antwerpen.

7. Aansprakelijkijkheid

Ondanks de grote zorg die MATRIKS en haar informaticapartners besteden aan de werking en de inhoud van deze website, kan MATRIKS niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks voortvloeiend uit het gebruik dat u maakt van de website. MATRIKS garandeert niet de correctheid, volledigheid of geschiktheid van de verstrekte informatie. De bezoeker erkent dat de informatie op de website kan worden veranderd, zonder dat hij daarvan wordt verwittigd.

MATRIKS kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor schade alsook de gevolgen die voortspruiten uit een slecht gebruik van de geleverde artikelen.

8. Rechtskeuze en bevoegdheid

Alle betwistingen aangaande het gebruik van de website vallen onder de bevoegdheid van de rechtbanken van het arrondissement Antwerpen. Zij worden beheerst door het Belgisch recht.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x